Farklı nesiller arasında köprü kurarak nesillerin yaratıcı bir şekilde karşılaşmaları, tanışmaları ve yakınlaşmaları için alan açtığımız atölyenin kolaylaştırıcılığını Roza Erdem yapacak.
Atölyede, geçmiş ve bugünün üretim ve tüketim kültürlerinde “Yerli Malı” kavramının hafızalardaki yeri oyunsu yollarla araştırılacak. 60 ve üzeri yaş grubunun “Yerli Malı” haftası anıları ile 14-17 yaş arası grubunun bugün “Yerli Malı” kavramını nasıl deneyimledikleri veya onlarda neler uyandırdığı, yaratıcı ve sanatsal pratikler aracılığıyla ifade bulacak.
Atölye boyunca “Otobiyografik Anlatı” ve “Dışavurumcu Sanatlar” temelli kaynaklardan faydalanılacak. 4 saatliliğine bir arada olacak bu topluluğun ortak yaratımından bir “Community Art” eseri ortaya çıkarılacak.
Atölye Yürütücüsü: Roza Erdem
Atölye Tarihi: 14 ve 15 Aralık 2024
Süresi: 4 saat
Katılımcı Yaş Aralığı: 14-17 yaş grubu ile 60 yaş ve üstü
Katılımcı Sayısı: 16 kişi
Atölye İhtiyaç Listesi: A4 kağıtları, kurşun kalem, pastel veya kuru boyalar, A3 resim kağıtları, 6 metrelik rulo kağıtları, çalışmalarda kullanılacak müzikler için, bilgisayara bağlanabilecek ses sistemi, yapıştırıcı (uhu, prit gibi), makas.
BİZ KİMİZ?
2015 Ağustos ayında kurulan SEİBA Uluslararası Hikâye Anlatıcılığı Merkezi, Anadolu kültürünün unutulmaya yüz tutmuş, en eski sanatlarından biri olan ‘Hikâye Anlatma Sanatı’nın Türkiye'de modern bir yorumla yeniden canlanması için çalışmalar yürütmektedir. Bu alanda Türkiye'de açılan ilk kurumsal yapı olan SEİBA, dünyadaki ve Türkiye'deki anlatıcılar ve hikâye severler için bir çekim merkezi olma iddiasındadır.
SEİBA bünyesinde;
• Her yaş grubuna şifahi geleneğin ürünleri (masallar, mitler, efsaneler vb.) anlatılır,
• Bireylere ve kurumlara ''Hikâye Anlatıcılığı'' (''Storytelling'') eğitimleri verilir,
• Bireylere ve kurumlara Hikâye Danışmanlığı ve Anlatıcı Koçluğu hizmetleri verilir,
• ''Anlatı Sanatı''nın yaygınlaşması için festivaller, şenlikler, sempozyumlar düzenlenir, ulusal ve uluslararası projeler yürütülür.