{zoekJe}
OOK Kinderopvang maakt gebruik van open data (DUO, KVK en het LRKP). Voor iedere school(locatie) weten we of er IN de school (postcode + huisnummer) of NABIJ de school (postocde) kinderopvang aanwezig is. We hebben zicht op de aard (maatschappelijke kinderopvang, commerciële kinderopvang en/of kinderopvang in handen van de private equity), omvang en de kwaliteit. Dit betreft de verdeling van het aanbod op "houder" niveau. Sommige houders hebben echter een overkoepelende moederorganisatie (ook wel: ultieme eigenaar) die een andere rechtsvorm heeft dan de houder zelf, zoals bv's die onderdeel zijn van een stichting als moederorganisatie.
ONDERWIJS & OPVANG SCANVeel schoolbestuurders willen weten hoe het zit met de kinderopvang in hun regio. De QuickScan geeft een eerste indruk. Mogelijk wil je nu graag weten welke partij(en) er achter de "JA/NEE" zit, in hoeverre deze commercieel of juist maatschappelijk is georienteerd, en wat daar de voor- en nadelen van zijn, voor de kinderen, ouders en scholen? Dat is vaak lastig te achterhalen. Het kost veel tijd om alle data te ontsluiten en vervolgens te duiden.
Veel van dat onderzoek hebben wij bij OOK al gedaan. Daarom maken wij het je gemakkelijk. Klik dadelijk op volgende, vul een aantal gegevens in en wij sturen je – geheel op maat gemaakt – een scan toe met het aanbod aan onderwijs en opvang in de buurt van jullie scholen (hieraan zijn uiteraard geen kosten verbonden). Dat geeft veel inzicht in het huidige speelveld van kinderopvangaanbieders, zodat je de markt beter begrijpt en gerichter keuzes kunt maken voor jullie strategie in het belang van de leerling.
Kinderopvang in beeld:
De kinderopvangsector in Nederland is sterk gecommercialiseerd sinds de invoering van de Wet Kinderopvang (Wko) in 2005. Meer dan 60% van de kinderopvang en buitenschoolse opvang wordt momenteel verzorgd door commerciële aanbieders, waarvan velen relatief kleine organisaties zijn. Dit heeft geleid tot toenemende schaalvergroting, maar de sector blijft gefragmenteerd. De Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK), die gepaard ging met strengere kwaliteitseisen, ingevoerd op 1 januari 2018 heeft bijgedragen aan de schaalvergroting omdat kleine organisaties het moeilijk vinden om aan deze eisen te voldoen.
Private equity-gelieerde aanbieders zijn verantwoordelijk voor 12 % van het totale kinderopvangaanbod. In vergelijking met organisaties zonder winstoogmerk (maatschappelijke kinderopvang) hanteren ze hogere prijzen (tot wel 8% bij de dagopvang en tot 11% bij de BSO). Daarnaast bieden ze meer opvangmogelijkheden in bovengemiddelde wijken.
Er zijn vier relatief grote kinderopvangondernemingen in Nederland die deels eigendom zijn van private equity -ondernemingen: Partou, Babilou Family, Samenwerkende Kinderopvang en CompaNanny. In sommige gemeenten hebben deze organisaties een groot marktaandeel, soms zelfs boven de 50 %.
Disclaimer: Wij hebben de QuickScan met grote zorg en veel enthousiasme samengesteld, maar wij kunnen de volledigheid en juistheid van alle beschikbare gegevens (data) niet garanderen. OOK Kinderopvang (KvK: 88861821) is niet aansprakelijkheid voor onjuistheden en/of onvolledigheden. Verwijzingen en/of hyperlinks naar andere websites dienen alleen ter informatie van de gebruiker. OOK Kinderopvang aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van internetsites waarnaar met een hyperlink of anderszins wordt verwezen.Klopt er iets niet (volledig)? Laat dit dan zeker weten, stuur gerut een mail post@ookkinderopvang.nl .
{sykjeDyn}{zoekJe14}{zoekJe24}{zoekJe16}{zoekJe17}{zoekJe18}{zoekJe19}{zoekJe20}{zoekJe21}{zoekJe22}{zoekJe23}{zoekJe13}
OOK Kinderopvang maakt gebruik van open data (DUO, KVK en het LRKP). Voor iedere school(locatie) weten we of er IN jullie school (postcode + huisnummer) of BIJ jullie school (postocde) kinderopvang aanwezig is. We hebben zicht op de aard (MKO=maatschappelijke kinderopvang, CKO=commerciële kinderopvang en/of PE= kinderopvang in handen van de private equity), omvang en de kwaliteit. Dit betreft de verdeling van het aanbod op "houder" niveau. Sommige houders hebben echter een overkoepelende moederorganisatie (ook wel: ultieme eigenaar) die een andere rechtsvorm heeft dan de houder zelf, zoals bv's die onderdeel zijn van een stichting als moederorganisatie.
ONDERWIJS & OPVANG SCANScholen willen weten hoe het zit met de kinderopvang in hun school. De QuickScan geeft een eerste indruk. Mogelijk wil je nu graag weten welke partij(en) er achter de "JA/NEE" zit, in hoeverre deze commercieel of juist maatschappelijk is georienteerd, en wat daar de voor- en nadelen van zijn, voor de kinderen, ouders en scholen? Dat is vaak lastig te achterhalen. Het kost veel tijd om alle data te ontsluiten en vervolgens te duiden.
Veel van dat onderzoek hebben wij bij OOK al gedaan. Daarom maken wij het je gemakkelijk. Klik dadelijk op volgende, vul een aantal gegevens in en wij sturen je – geheel op maat gemaakt – een scan toe met het aanbod aan onderwijs en opvang IN en NABIJ jullie school (hieraan zijn uiteraard geen kosten verbonden). Dat geeft veel inzicht in het huidige speelveld van kinderopvangaanbieders, zodat je de markt beter begrijpt en gerichter keuzes kunt maken voor jullie strategie in het belang van de leerling.
Disclaimer: Wij hebben de QuickScan met grote zorg en veel enthousiasme samengesteld, maar wij kunnen de volledigheid en juistheid van alle beschikbare gegevens (data) niet garanderen. OOK Kinderopvang (KvK: 88861821) is niet aansprakelijkheid voor onjuistheden en/of onvolledigheden. Verwijzingen en/of hyperlinks naar andere websites dienen alleen ter informatie van de gebruiker. OOK Kinderopvang aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van internetsites waarnaar met een hyperlink of anderszins wordt verwezen. Klopt er iets niet (volledig): laat dit dan gerust weten stuur een mail naar post@ookkinderopvang.nl.